• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

El Carnaval de Formentera recorrerà els carrers de Sant Francesc a ritme de batucada el diumenge 23 de febrer

carnaval-2019-1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui la celebració de la festa de Carnaval 2020 que tendrà lloc el proper diumenge 23 de febrer a la localitat de Sant Francesc. A partir de les 11.00 hores tots els disfressats i disfressades es concentraran al pàrquing de sa Senieta on s'hauran d'inscriure per a participar al concurs del Carnaval. A les 12.00 del migdia sortirà la rua del pàrquing de sa Senieta per recórrer els principals carrers del poble, i ho farà al ritme de la batucada de Bloco Colubraria.

La rua anirà per l'avinguda des Pla del Rei, seguirà pel carrer d'Eivissa fins a la plaça de la Constitució per fer una volta a través del carrer de Jaume I, des d'on giraran pel carrer de Marc Ferrer, per agafar el carrer de Santa Maria i, finalment, tornarà a la plaça de la Constitució.

Premis
Els disfressats podran participar en el concurs de disfresses, amb la possibilitat de guanyar algun dels 4.610€ que es reparteixen en els premis en metàl·lic. El lliurament dels premis, es farà després del dinar i el ball, i es donaran a les següents categories:
Individual adult 200€ 1r premi i 150€ 2n premi
Individual infantil 100€ 1r premi i 60€ 2n premi
Parelles 300€ 1r premi i 200€ 2n premi
Familiar 300€ 1r premi i 200€ 2n premi
Grup [entre 3 i 10 persones] 400€ 1r premi i 250€ 2n premi
Comparses [més de 10 persones] 500€ 1r premi i 350€ 2n premi
Carrosses [amb vehicle] 950€ 1r premi i 650€ 2n premi

Festa i dinar
Un cop finalitzi la rua a la plaça de la Constitució seguirà l’ambient festiu amb ball de disfresses de la mà de la música del DJ Blue i DJ Javi Box. A partir de les 14.00 hores tendrà lloc el dinar popular, organitzat pels pares i mares de 6è del CEIP Mestre Lluís Andreu i l’APIMA. El dinar per als disfressats i disfressades serà gratuït. La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha convidat a tot el poble de Formentera a participar d’aquesta festa que “en ple mes de febrer sempre fa que els participants mostren les seves gal·les més imaginatives i en molts de casos reivindicatives i puguin gaudir de l’alegria típica d’aquesta festa”.

A més, durant la propera setmana tendran lloc les diferents rues escolars. El dijous 20 de febrer a les 10.00h hi ha la rua del Col·legi Verge Miraculosa de Sant Francesc, el divendres 21 a les 10.00h la rua del CEIP Mestre Lluís Andreu i del CEIP de Sant Ferran, mentre que el dimarts 25 a les 12.00h tendrà lloc la rua del CEIP del Pilar de la Mola.

Taller de màscares i espectacle Escola de Música i Dansa
D’altra banda, el dimarts 18 de febrer a les 17h al Punt de Lectura de Sant Ferran hi haurà un taller de creació de màscares de carnaval. I el dimecres 26 de febrer l’Escola de Música i Dansa farà un festival de Carnaval que comptarà amb la participació dels seus alumnes. L’aforament és limitat. Per a més informació podeu contactar amb Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .


14 de febrer de 2020
Àrea de comunicació
Consell de Formentera

El Formentera Fotogràfica torna a portar a l’illa el coneixement de grans professionals del món de la fotografia

foto-ff-2020--2019-El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Promoció Turística, ha explicat que entre el 29 d’abril i el 3 de maig se celebrarà a l’illa de Formentera la 8a edició del Formentera Fotogràfica. En aquest festival, de cinc dies de durada, adreçat a professionals, estudiants i aficionats de la imatge, els inscrits podran aprendre i compartir el coneixement de grans professionals del món de la fotografia nacional i internacional, en un indret únic com és Formentera.

La presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha destacat que el Formentera Fotogràfica s’inclou dins la campanya Descobreix Formentera al maig, per atraure turisme en els extrems de la temporada. “A més, aquest esdeveniment posa Formentera en el centre dels objectius de molts amants de la fotografia que troben a la nostra illa un lloc idíl·lic per practicar la seva afició”, ha afegit Alejandra Ferrer. La presidenta ha recordat que hi ha un preu especial per als residents de 165€ per tot el curs, ja que tenen un 50% de descompte, per la resta el preu del festival és de 325€. Les inscripcions es poden fer al web https://www.formenterafotografica.com.

Ponents
La nord-americana Donna Ferrato i el marsellès Antoine d’Agata al costat de referents de la fotografia espanyola com Vari Caramés, Miguel Oriola i Manuel Outumuro.

L’activista Donna Ferrato, una de les màximes exponents de la fotografia documental guardonada recentment amb el premi PhotoEspaña 2019, travessa l’Atlàntic per compartir la seva lluita contra la violència de gènere i el seu compromís en la defensa dels drets de la dona, la igualtat de gènere i la llibertat sexual.

Per altra banda, el fotògraf i cineasta marsellès Antoine d’Agata presentarà a Formentera un fragment de White noise, la seva última producció cinematogràfica aclamada pel públic a l’IFFR (International Film Festival Rotterdam). Una revisió als 30 anys de trajectòria d’aquest mestre de la fotografia documental de l’agència Magnum Photos.

També hi haurà la presència de grans fotògrafes i fotògrafs com ara Javier Aznar —biòleg membre de la ILCP—, Jota Barros —pedagog i fotògraf de carrer—, Vari Caramés —referent de la fotografia contemporània gallega—, Antoni Cladera —fotògraf de natura i membre fundador de Photopills—, Tomeu Coll —documentalista mallorquí—, Adriana López Sanfeliu —fotògrafa i cineasta—, Camilla de Maffei i Eugeni Gay de l’Observatorio, Ferran Forné —docent i subdirector de fotografia del Diari Ara—, Miguel Oriola —docent i fotògraf de moda—, Manuel Outumuro —retratista enamorat de la indumentària— i Juanan Requena amb La Ínsula nòmada.

Projecció documental
Silence Sounds Good és el documental guanyador de la categoria nacional del Dart festival 2019, d’Adriana López Sanfeliu, i es projectarà a la Sala de Cultura de Sant Francesc el dimecres 29 d’abril a les 22.00h. Amb aquest film es vol fer un homenatge a la figura de l’artista francès Elliott Erwitt, fotògraf de l’agència Magnum Photos amb més de 70 anys de trajectòria.
El documental serà obert al públic en general i d’entrada gratuïta.

Exposició de Toni Catany
El Far de la Mola i la Sala d’Exposicions de Sant Francesc acolliran la mostra Altars profans de Toni Catany, una mostra coorganitzada per l’àrea de Cultura del Consell de Formentera i la Fundació Toni Catany.

Les fotografies del singular fotògraf de Llucmajor (Mallorca), Toni Catany, s’exposaran a Formentera gràcies a la col·laboració de la fundació que porta el seu nom. La mostra presenta l’última sèrie creativa d’aquest creador incansable de la fotografia contemporània, mort l’octubre de 2013 mentre preparava aquesta exposició per a la galeria Trama de Barcelona. La consellera de Cultura, Susana Labrador ha expressat la seva satisfacció “per poder apropar aquesta mostra a la ciutadania de Formentera, i als aficionats de la fotografia que aquells dies visitaran la nostra illa, ja que és una exposició necessària si es vol conèixer la figura d’aquest fotògraf de les illes i que encaixa perfectament en els dos espais expositius que l’acolliran”.

La inauguració serà dimecres 15 d’abril a les 20.00h a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’. La mostra es podrà veure fins el 2 de maig a la sala Ajuntament Vell, i fins a finals del mes de juny a la sala d’exposicions del Far de la Mola.

Binomi: fotografia-territori
El binomi fotografia-territori en format reduït és el tret principal d’aquest festival de fotografia. Després de vuit edicions, Formentera Fotogràfica segueix apostant per un aforament reduït, posant en valor la qualitat de la formació i el respecte pel territori. Ponències, tallers, classes magistrals, exposicions, projeccions audiovisuals, visionat de portafolis i rutes guiades pel patrimoni de l’illa. Sessions pràctiques i teòriques en espais interiors com la Sala de Cultura de Sant Francesc Xavier però també a l’aire lliure, en contacte directe amb la naturalesa. Una invitació a gaudir, debatre i reflexionar entorn del fet fotogràfic, on poder compartir els reptes que se’ns plantegen i intercanviar experiències de tu a tu amb tots els agents del sector.

13 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Retirades prop de 1.500 bosses durant la primera setmana de la campanya terrestre contra la processionària del pi

foto-2-campanya-processiona--rEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que la setmana passada va començar una nova campanya de control de la plaga de la processionària del pi a l’illa. Aquesta campanya es porta a terme conjuntament amb el departament de Sanitat Forestal del Govern balear i l’Ibanat. La intervenció s’està realitzant amb una empresa de treballs forestals professionals, que fa un tractament terrestre que es basa en la retirada manual i mecànica de bosses de processionària i posterior crema controlada a la planta de tractament. En la primera setmana ja s’han retirat prop de 1.500 bosses, en una campanya que es perllongarà fins al pròxim dijous. El pressupost de la campanya és de 4.436 euros.

De moment, les actuacions s’han fet as Ca Marí, es Carnatge, Punta Prima, es Cap, cala en Baster i la zona de Migjorn. Aquestes batudes es fan gràcies també a la col·laboració dels ciutadans, que disposen de tres vies per comunicar els llocs on hi ha bosses de processionària: a l’APP Línia Verda, on hi ha una secció per poder notificar la localització exacta; telefonant a l’àrea de Medi Ambient 971321210 o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

Col·laboració ciutadana i dels caçadors
El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha agraït la col·laboració ciutadana “a l’hora de detectar i informar sobre els llocs on hi ha bosses perquè puguin ser retirades”, però també ha recordat “la greu incidència d’aquesta plaga a Formentera, on s’ha propagat de manera exponencial els darrers anys”. En aquest sentit, es demana als propietaris dels terrenys la implicació per ajudar a reduir aquest problema que afecta els nostres arbres, com indica l’obligació que els propietaris tenen de mantenir en condicions fitosanitàries els boscos de la seva propietat, d’acord amb el previst a l’article 19 de la Llei 43/2002, de 20 de novembre, de sanitat vegetal.

Sanz també ha destacat la batuda feta el passat mes de gener per l’associació de caçadors de l’illa, que varen emprar un cap de setmana i més de mil cartutxos per eliminar les bosses de processionària.

Aquesta campanya d’eliminació de bosses es fa en coordinació amb la conselleria de Medi Ambient de les Illes Balears i s’inclou dins el pla de control de la processionària que va començar el passat mes d’octubre amb la fumigació aèria de zones afectades mitjançant helicòpter amb el producte fitosanitari Bacillus thuringiensis per lluitar contra aquesta plaga.

13 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Prop de 400 inscrits en la Formentera All Round Trail que se celebra el pròxim 29 de febrer

img 32512La consellera d'Esports del Consell de Formentera, Paula Ferrer, ha presentat avui la novena edició de la Formentera All Round Trail, que es disputarà el pròxim 29 de febrer. Amb aquesta prova s'obri el calendari d'esdeveniments esportius a l'illa l'any 2020, que com ha recordat en la presentació Paula Ferrer, “és un dels grans atractius que té Formentera per atreure turisme també fora de la temporada turística”. El representant d'Elite Chip a Formentera, Pere Serra, i el tècnic d'Esports del Consell, Daniel de la Dueña, han participat també en la presentació de la prova. La consellera d'Esports ha destacat que “avui dia hi ha prop de 400 esportistes inscrits, una xifra que s'aproxima al màxim dels 500 participants i que dóna una idea de la força que ha adquirit aquesta prova en el calendari nacional i internacional de les carreres de trail”.

El representant d'Elite Chip ha detallat les característiques de la prova. Es tracta d'una cursa de 72,5 quilòmetres que recorre la costa de Formentera amb sortida i arribada al port de la Savina. Enguany, la principal novetat és que hi ha modalitat de relleus per equips. Conjuntament, se celebra l'Half Round Formentera Trail de 40,5 quilòmetres, amb sortida des dels Arenals i arribada a la Savina; i el Tros de Fart de 21 quilòmetres, amb sortida des Caló i arribada també a la Savina. El temps límit de la durada de la prova són de 13, 9,5 i 4 hores, respectivament.

Prova respectuosa amb el medi ambient
També, cal destacar, com ha subratllat Paula Ferrer, que la prova “fa molta incidència en el respecte pel medi ambient, que és un dels nostres grans valors”. Així, els gels o ampolles porten el número de cada participant i els que facin un mal ús seran penalitzats en la general. El Consell recorda que hi ha transport gratuït fins als punts de sortida de les proves de l'Half i el Tros de Fart i també hi ha diferents descomptes de transport i allotjament que ofereixen les empreses col·laboradores de la prova.

Finalment, la consellera ha agraït la col·laboració de diferents entitats en l'organització d'aquest esdeveniment esportiu, com l'Autoritat Portuària de les Illes Balears (APB), la conselleria de Medi Ambient del Govern balear, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Policia Local i voluntaris perquè la prova pugui transcórrer amb normalitat.

12 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 203

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat