• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Formentera commemora el Dia de la Infància amb activitats culturals, esportives i de conscienciació durant tot el mes de novembre

cartell 2021 infanciaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, ha presentat avui les activitats organitzades amb motiu del Dia Universal de la Infància, que se celebra cada any el 20 de novembre. Durant tot el mes hi haurà activitats adreçades a infants i joves per celebrar el seu dia, en què es commemoren els aniversaris de l'adopció de la Declaració Universal dels Drets del Nen (1959) i de l'aprovació de la Convenció dels Drets del Nen (1989).

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha destacat l’ampli cartell d’activitats amb el qual "volem que tots els infants i joves de Formentera puguin celebrar d’una manera o una altra el seu dia, però que va més enllà perquè volem que tota la societat hi participi". Segona ha explicat la consellera, "la protecció de la infància i de la joventut i vetllar pels seus drets és una qüestió transversal, i cartells aglutinadors de diverses activitats, com el que avui presentam, en són una mostra".

Activitats a la pista de patinatge

El Casal de Joves ha organitzat una primera jornada d’activitats a la pista de patinatge de Sant Francesc, que tendrà lloc aquest dissabte 6 de novembre entre les 17.00 i les 20.30 hores. Es farà un concurs de trucs a càrrec dels patinadors més experimentats amb premi per als dos finalistes. També hi haurà una exhibició de Naia Laso, una al·lota de 12 anys que ha estat campiona d'Espanya en la modalitat de Park de monopatí i de Leonardo Vinicius Cuervo de 10 anys.

Dilluns 10 de novembre a les 15.00 h es publicarà al Facebook de la Biblioteca Marià Villangómez un conte explicat per Xènia Fuertes. Divendres 26 de novembre serà el moment per a la proposta mediambiental. Es podrà veure una activitat sobre reciclatge amb Maristela Campana publicada al Facebook de la Biblioteca Marià Villangómez, a partir de les 15.00 h.

Xerrades

Dins del cicle de xerrades per a pares, mares i docents, organitzat per l'àrea de Benestar Social, dimarts 11 de novembre hi haurà la conferència "Alimentació conscient. L'art d'estar present mentre menges" amb Lydia Micó. Tendrà lloc a la Sala de Plens (al costat del Centre de Dia) a les 17.00 h. Dijous 25 de novembre es pronunciarà la conferència "Quan educam en positiu, tots hi guanyam!" de Cristina Costa, que tendrà lloc a la Sala de Plens a partir de les 17.00 h. Per a les dues xerrades s'ha de fer reserva prèvia al telèfon 971 321 271 o al correu electrònic educaciosocial@conselldeformentera.cat.

Divendres 12 de novembre a les 18.00 h el Casal de Joves ha preparat una sortida per veure la nit estrellada. Els joves faran una excursió nocturna, guiats pels monitors, fins al molí d'en Mateu per observar estrelles i constel·lacions.

Diada Esportiva

Dissabte 13 de novembre hi haurà una Diada Esportiva al Poliesportiu Antoni Blanc organitzada per l'àrea d'Esports. Des de les 9.00 fins a les 14.00 h hi haurà circuits infantils, classes dirigides, i exhibició de flow dance, així com exhibicions de modalitats esportives per part dels clubs.

Espectacle clown

Dissabte 13 de novembre segueixen les propostes culturals amb l'espectacle clown de Marcel Gros, “Contes Amagats”. Es representarà a la Sala de Cultura (Cinema) a partir de les 18.00 h. El preu de l'entrada és de 4 euros i es poden adquirir al web www.entradesformentera.cat. L'espectacle està organitzat per l'àrea de Cultura.

Dilluns 15 de novembre es farà una activitat de Jocs i dinàmiques pel Dia Mundial Sense Alcohol organitzat per Formentera Marxa. La proposta tendrà lloc al pati del nou Espai Cultural de Sant Ferran (antiga escola) a partir de les 17.00 h.

Parlament Infantil

Divendres 19 de novembre se celebrarà el X Parlament Infantil. Els representants dels diferents consells de la Infància i Joventut de les Illes presentaran al Parlament de les Illes Balears les seues conclusions en forma de Manifest a partir de les activitats treballades i relacionades amb l'Agenda 2030, en aquest cas sobre l'ODS 11: "Ciutats i Comunitats Sostenibles. És el nostre municipi sostenible?".

Les conclusions es traslladaran al Parlament de les Illes Balears en format telemàtic el pròxim dia 19 de novembre gràcies a la col·laboració d'UNICEF Comitè Balears i l'OBIA (Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència). Hi haurà participació de tots els centres escolars de Formentera.

Divendres 19 de novembre se celebrarà el congrés Vívete en horari de matí a la Sala de Cultura (Cinema). Aquest congrés es realitzarà en format presencial per primera vegada a Formentera. L'objectiu de la trobada, dirigida a joves en general i especialment a l'alumnat de l'IES Marc Ferrer, és reflexionar sobre actituds, valors i emocions a través de ponents que comparteixen la seua experiència personal. El projecte Vívete pretén promoure valors humans i eines per un desenvolupament personal sòlid i conscient.

Dia de la infància

Dissabte 20 de novembre hi haurà una jornada de reflexió entre els joves. Sota el títol "Dia Universal de la Infància. Coneix els teus drets!", a partir de les 17.00 h al Casal de Joves, de la mà de l'equip de professionals d'aquest centre, es donaran a conèixer els drets recollits en la Convenció dels Drets de la Infància, que estableix els drets civils, polítics, econòmics, social i culturals de la infància. Va ser adoptada per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de l'any 1989.

També el divendres 26 de novembre es farà un "Taller de còctels sense alcohol" a càrrec de Formentera Marxa, que tendrà lloc a la pista de patinatge de Sant Francesc a partir de les 17.00 h. Finalment, el dimarts 30 de novembre se celebrarà el Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera a partir de les 10.00 h, de manera virtual.

Totes les activitats es duran a terme aplicant els protocols sanitaris complint amb la normativa vigent.

5 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Torna a Formentera el gran pallasso Marcel Gros

foto 2021 marcel grosBEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 13 de novembre es representarà l’espectacle "Contes Amagats" de Marcel Gros. L’humor i la imaginació es donaran la mà en una funció en què Marcel Gros es presenta com un trobador de contes i emprèn un viatge per camins imaginaris plens de formes, papers, sons i colors… a la recerca de les històries que encara no són dins dels llibres. El clown està disposat a anar on faci falta per trobar els contes amagats, i s’adona que, d’històries, n’hi ha pertot, però que cal atrapar-les, encara que de vegades, si ens quedam quiets, les històries ens atrapen a nosaltres.

El muntatge arriba a Formentera dins del programa PLATEA, que va posar en marxa el 2014 l’INAEM (Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música) del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, que permet gaudir d’espectacles nacionals de gran qualitat. Així mateix forma part de la programació de L’Illa a Escena.

Trajectòria

Marcel Gros es va iniciar fa 40 anys en el teatre de carrer i va ser membre fundador de la companyia Teatre Mòbil. El 1991, després de formar-se en tècniques de circ i de clown amb mestres com Willi Colombaioni, Pierre Byland i Philippe Gaullier, emprèn la seva carrera en solitari i realitza els seus muntatges, sempre de creació pròpia, amb els quals ha obtingut nombrosos reconeixements, com el premi Premi Fetén 2019 amb "Contes Amagats", que podrà veure’s a Formentera.

L’obra, recomanada a partir de 3 anys, es podrà veure el dissabte 13 de novembre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema). Les entrades tenen un preu de 4 euros i es podran adquirir a partir de demà divendres 5 de novembre a la web www.entradesformentera.cat o mitja hora abans de la funció a les taquilles.

4 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La instal·lació 'Fig Juice' de Stella Rahola Matutes, nova exposició al Far de la Mola a partir del 27 d'octubre

cartell 2021 expo fig juiceEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dimecres 27 d'octubre a l'espai cultural i educatiu "Far de la Mola" obre les portes a una nova exposició. L'arquitecta i escultora Stella Rahola presenta la instal·lació "Fig Juice".

En paraules de l'artista, "Fig Juice" es desplega considerant tres tipus de cossos materials: un fruit de vidre i or, una cadena de ferro rovellada formant llavors en els seus enllaços, i cabell expulsat, sostenint o sostingut. La trilogia permet defugir els binomis, establint entre ells una relació de pluralitat orgànica, col·laborativa i sense jerarquia. Els tres cossos podrien entendre's com a matèria inanimada seguint l'ordre taxonòmic clàssic, però tots ells demostren una materialitat latent, viva, en transformació.

En la instal·lació, els tres cossos materials estableixen estructures que s'entrellacen improvisadament, sense repeticions, establint tensions en punts diferents, deslocalitzats i no solament concebent la figura humana com a observadora.

El títol "Fig Juice" al·ludeix a aquest estat líquid, inestable, que permet ser quasi begut, corporalitzat per nosaltres mateixos.

L'exposició es podrà veure a l'espai expositiu del Far de la Mola, de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores. El divendres 12 de novembre, dins de la programació de la Casa del Poble, a les 19 h hi haurà una trobada amb l'artista per parlar de la seva obra.

Biografia
Stella Rahola Matutes es va titular a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona i a Goldsmiths, a la Universitat de Londres, i es va graduar en escultura per l'Escola Massana. Entre les seves exposicions individuals hi ha "Fig Juice" (Espai Micus, Eivissa, 2020-2021), "Babelia & Other Stories" (Museu Can Mario, Palafrugell, 2019) i "L'altre paisatge" (Galeria Carles Taché, Barcelona, 2014). Ha participat en diverses exposicions col·lectives, com "Politics of Translation", "The Stone Space" (Londres, 2019) i "Syntonic State", al TULCA Festival of Visual Arts (Galway, 2018).

L'artista ha set guardonada recentment amb el Premi d'Escultura de la Fundació Vila Casas.

22 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació llibre 'Els gèneres cantats a Eivissa i Formentera'

foto 2021 generes cantatsEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Patrimoni, juntament amb el Consell d'Eivissa, presenta la publicació de la Beca d'Investigació 2004-05 "Els gèneres cantats a Eivissa i Formentera", treball de recerca elaborat per Cati Marí Serra i Jaume Escandell Guasch. La presentació es farà el dissabte 23 d'octubre a les 19 hores a la sala d'actes del Consell de Formentera.

La beca es va atorgar quan hi havia el Consell d'Eivissa i Formentera i la publicació també es presentarà aquest divendres a Sa Nostra Sala d'Eivissa.


21 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La creació i la importància de la identitat, reflexions d'Ana Celada a la mostra 'Identitat' que obri portes el pròxim dilluns a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell"

cartell 2021 identitat"Identitat" és la tercera mostra d'Ana Celada a la Sala d'Exposicions 'Ajuntament Vell' i obre portes el pròxim dilluns 25 d'octubre a les 19 hores després d'una lectura poètica a l'aire lliure com a complement de les obres. A la mostra, l'autora reflexiona sobre la creació i la importància de la identitat.

En paraules de l'artista, "en l'era del veïnatge universal i amb una població mundial que no para de créixer, sembla imperatiu reflexionar sobre qui som, quina importància tenim i com els nostres actes influeixen en la resta". Diu Ana Celada: "la meva identitat és tan mutable com el meu pensament o la meva experiència i, a més, no estic segura que la meva identitat sigui única". En aquest sentit, ella creu que la fluïdesa de la identitat pròpia i el fet de no radicalitzar la ideologia personal, afavoreixen valors humans: una identificació amb l'altre pel mer fet de pertànyer a la mateixa espècie i de ser part de la mateixa naturalesa viva.

La mostra fa dialogar tres treballs diferents de l'artista. D'una banda, tal i com ens avança Celada, ha treballat en la grafia de la seva pròpia empremta dactilar que es conforma gràcies a una tècnica pictòrica on l'origen és l'escriptura i, per tant, la paraula, el pensament, el vers. "De la mateixa manera que les petjades són part del cos, s'exhibeixen unes peces que parteixen des de la forma de cor", segons ha explicat. "Aquests cors són lliures per esclatar o contreure's, bateguen concisos o semblen rebel·lar-se i perdre la seva comesa. Contra aquestes dues visions del cos i la fisicitat pròpia, contra aquesta visió interior, es planteja un gran tríptic que és una visió exterior, una mirada cap a la naturalesa. Es tractaria d'agafar aire i saber, sense drama, que tot el que veiem depèn de la nostra mirada, i que els mons interiors i els exteriors comparteixen la mateixa naturalesa".

La mostra es podrà visitar entre el 26 d'octubre i el 6 de novembre, de dimarts a dissabte, d'11 a 14 hores i de 18 a 20 hores; els diumenges i els dilluns de matí, la sala roman tancada.


21 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 44 de 132

44

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera