• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura Formentera signa una acció concertada amb ACAF per ajudar a la producció dels continguts a Ràdio Illa

Formentera signa una acció concertada amb ACAF per ajudar a la producció dels continguts a Ràdio Illa

foto-signatura-conveni-acaf-pr1La presidenta en funcions i vicepresidenta primera del Consell Insular de Formentera, Susana Labrador i el representant de l'Associació Cultural Audiovisual de Formentera, Álvaro Méndoza han signat les bases per establir i regular l'acció concertada entre el Consell Insular de Formentera i ACAF per a la producció dels continguts de Ràdio Illa, de cara a la prestació del servei públic de comunicació audiovisual a l'àmbit de Formentera.

El Consell Insular de Formentera disposa de les instal·lacions necessàries per a la prestació d'aquest servei públic de comunicació al Centre Social Es Molí. El servei públic audiovisual es finança amb les aportacions que fa el Consell Insular de Formentera, i també amb la venda i la prestació de serveis de patrocini i publicitat.

Per establir els compromisos econòmics per part del Consell s'ha tengut present que la prestació del servei de comunicació es fa en un mercat limitat que condiciona la captació d'ingressos publicitaris. Així, el Consell de Formentera, per tal de cobrir part de la necessitat de finançament aportarà a ACAF, durant l'any 2019, la quantitat màxima de 50.000 euros.

Mentrestant ACAF es compromet a portar a terme la producció dels continguts de Ràdio Illa segons el Programa d'actuacions fixats que inclou programes com el de Far a Far, magazín matinal, butlletins meteorològics, entre d'altres, segons recull l'acord.

Servei públic
Aquest acord se signa amb caràcter anual, d'acord amb el servei públic de comunicació audiovisual que és, d'acord amb la Llei 5/2013, d'1 d'octubre, audiovisual de les Illes Balears, un servei essencial d'interès econòmic general que té com a missió difondre continguts que fomentin els principis i valors constitucionals i estatutaris, contribuir a la formació d'una opinió pública plural, donar a conèixer la diversitat cultural i lingüística de les Illes Balears, i difondre el coneixement i les arts, amb especial incidència en el foment d'una cultura audiovisual.

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera